Jammerbugt Kommune (5 Of 26)

SOSU-uddannelser

Jammerbugt Kommune (7 Of 26)

Grundforløb

Det starter med et grundforløb 

Inden for social- og sundhedsområdet er intet overladt til tilfældigheder. Derfor starter din uddannelse med et grundforløb. Din alder og erfaring er dog afgørende for, hvorvidt du skal starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2. Det kan du blive klogere på her. 

Vil du starte på en social- og sundhedsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse? Så tager din uddannelse sin begyndelse på grundforløb 1. Har lægger vi ud med fagretningen Omsorg, Sundhed og Pædagogik. 

Grundforløb 1 varer i seks måneder med en kortvarig praktik inkluderet. Størstedelen af undervisning er af teoretisk karakter, men i praktikken får du mulighed for at afprøve det i praksis. 

Er det mere end et år siden, at du afsluttede 9. eller 10. klasse? Så er grundforløb 2 begyndelsen for dig. Inden du starter på grundforløb 2, skal du beslutte dig for, om du vil tage uddannelsen til Social- og sundhedshjælper eller Social- og sundhedsassistent. 

Grundforløb 2 varer seks måneder. 

Studiestart for begge grundforløb er i august og i januar. 

Grundforløb

Adgangskrav

Adgangskrav til grundforløb 1 og grundforløb 2 

Grundforløb 1 

- Du har bestået 9. eller 10. klasse med minimumskarakter 02 i både dansk og matematik 

Grundforløb 2 

- Du har bestået 9. eller 10. klasse med minimumskarakter 02 i både dansk og matematik eller have mere end ét års erhvervserfaring

Løn/SU

Løn/SU under uddannelse

Er du fyldt 18 år? 

Så har du mulighed for at få SU, når du går på grundfoløb. 

Er du ansat i sammenhængende forløb? 

Så får du løn på både grundforløb og hovedforløb. Læs mere om sammenhængende forløb her

Jammerbugt Kommune (3 Of 26)

Social- og sundhedshjælper i Jammerbugt Kommune

Social- og sundhedshjælper i Jammerbugt Kommune

Under din uddannelse til social- og sundhedshjælper i Jammerbugt Kommune, vil du opleve en særlig sammenhæng mellem teori og praksis. Den teoretiske viden hører ikke kun på den del af uddannelsen, der foregår på skolen. 

I dit arbejde som Social- og sundhedshjælper har du en vigtig rolle i borgerens liv. Du bruger din faglighed og åbenhed til at give nærvær, livskvalitet og motivation til borgeren. Uanset om du arbejder med ældre, handicappede eller syge borgere, så vil du være en omsorgsperson, der både yder pleje af fysisk og praktisk karakter. 

Du vil oftest arbejde i hjemmeplejen, på aktivitetscentre, plejecentre og på bosteder. Uanset hvad, så vil du hver dag gøre en mærkbar forskel for borgere, kolleger og dig selv. 

Lønsats:12.339 kr./måned

Adgangskrav og varighed

Adgangskrav

For at blive Social- og sundhedshjælperelev i Jammerbugt Kommune kræver det, at du har gennemført grundforløb 2 til Social- og sundhedshjælper.

Varighed

Varighed

- Uddannelsen varer højst et år og syv mdr. inkl. grundforløb 2 

- Grundforløb 1 varer fem måneder for dig, der kommer direkte fra folkeskolen 

Jammerbugt Kommune (4 Of 26)

Social- og sundhedsassistent i Jammerbugt Kommune

Hverdagen som Social- og sundhedsassistent elev i Jammerbugt Kommune er spændende og afvekslende. Uddannelsesforløbet er delt op mellem teori og praksis, men i Jammerbugt Kommune udelukker det ene ikke det andet. 

Rollen som Social- og sundhedsassistent er en rolle, der kræver overblik. Du vil agere som ansvarsperson, og har til opgave at koordinere og arbejde med opgaver inden for særligt rehabilitering, pleje og sygepleje. 

Din vigtigste opgave er at støtte borgeren. Ved at støtte borgeren med dit nærvær, din motivation og dit overskud vil du være med til at øge livskvaliteten. 

Som Social- og sundhedsassistent elev i Jammerbugt Kommune vil du primært arbejde på sygehus, plejecentre, i hjemmeplanen og i psykiatrien. 

Lønsats: 13.609kr./måned på 1. år og 15.541./måned på 2.- og efterfølgende år.

Adgangskrav og varighed

Adgangskrav

Adgangskrav

For at blive Social- og sundhedsassistent elev i Jammerbugt Kommune, skal du have gennemført grundforløb 2 til Social- og sundhedsassistent. 

Varighed

Varighed

- Hovedforløbet varer to år og ni måneder + GF2 

- Grundforløb 1 varer fem måneder for dig, der kommer direkte fra folkeskolen 

Jammerbugt Kommune (14 Of 26)

EUX Velfærd i Jammerbugt Kommune

Vil du blive student og Social- og sundhedsassistent på én og samme tid?

Så kan du få en kombineret fremtid med EUX Velfærd. Du får en gymnasial uddannelse samtidig med, at du uddanner dig til Social- og sundhedsassistent. 

Dermed får du både en erhvervsuddannelse og en to-årig studentereksamen, som giver dig adgang til flere videregående uddannelser. 

Under dit uddannelsesforløb i Jammerbugt Kommune, vil du opleve en særlig sammenhæng mellem teori og praksis. Den teoretiske viden hører ikke kun på den del af uddannelsen, der foregår på skolen. 

På EUX Velfærd er praktikforløb opdelt i kortere og længere perioder. De vil finde sted på sygehus, i psykiatrien og i hjemmeplejen og på plejecentre. 

Adgangskrav og varighed

Adgangskrav

Adgangskrav

- Det kræves at du har gennemført grundforløb 1 og 2 til EUX Velfærd 

Når social- og sundhedsdelen af EUX Velfærd er gennemført, vil du have følgende gymnasiale fag: 

A-niveau

- Dansk

B-niveau

- Engelsk

- Kemi

- Matematik

- Samfundsfag

C-niveau

- Biologi

- Fysik

- Kommunikation/IT

- Psykologi 

- Valgfag

Varighed

Varighed

EUX Velfærd varer tre år og syv måneder + grundforløb 1 og 2

Ansøg nu

Vil du være med til at gøre en forskel hver dag? For borgere, kolleger og dig selv. Tag første skridt i dag, og ansøg om at blive SOSU elev i Jammerbugt Kommune.

Se ledige stillinger